Overzicht van de voorstellingen/evenementen die in de Kunsthut hebben plaatsgevonden.

5 juli 2019

HAAGSE HEISA

We sluiten ons jaar voor alle cursisten en vrienden van HTH af met een zomerborrel, gecombineerd met de Grote, verrassende Improvisatieshow.

HAAGSE HEISA
Theater De Kunsthut

Geen verplichtingen, wel veel lol.
En in ieder geval staat vast dat de voorstelling ZINGEN ZUIPEN ZEECONTAINERS deze avond in reprise gaat.
Als je er om 19 uur bent, mis je zeker niks.
Kom je later, ook oké!

Om een beetje in te schatten hoeveel drankjes we koud moeten zetten, stuur een mail als je komt naar kim@haagstheaterhuis.nl

Hopelijk tot HAAGSE HEISA

6 t/m 9 juni en 14 t/m 16 juni 2019

FLINTERMAN

’t Kofschip

Esmé Flinterman is de eigenaresse van Flinterman Uitvaarten. Ze heeft te maken met een irritante dwarse dochter, dementerende moeder, verliefde medewerker, criminele neef, verhitte Italiaanse en twee zussen met een missie. Zal de toch al overwerkte huisarts bezwijken onder de druk? Is hier sprake van een dodelijke dosis humor en waar bemoeien die goudvissen zich in hemelsnaam mee?

23 t/m 26 mei 2019

GHOSTWRITER

Venster

Spel
Loes Bleijenga, Patty de Braal, Alex’t Lam, John Roos, Ronald Roozenburg en Nathaliette Blok.

10 t/m 12 en 16 t/m 19 mei 2019

JACK’S VROUWEN

Odia

4 mei 2019

3 mei 2019

BRAM

Richard Kühne

BRAM is een voorstelling met gedichten, verhalen en liedjes van Bram Vermeulen en wordt gespeeld door Richard Kühne. Bram Vermeulen was een Nederlandse zanger, componist, theatermaker, volleyballer en kunstschilder. Zijn werk is zeer veelzijdig maar terugkerende elementen zijn het zoeken in en naar zichzelf en het pogen om de – in zijn ogen – werkelijkheid achter de dingen te laten zien. Muziek, geluid en klank spelen een belangrijke rol in de voorstelling.

BRAM is te zien op 3 mei in theater de Kunsthut, Binckhorstlaan 135, uiteraard in Den Haag, de stad waar Bram Vermeulen is geboren en opgegroeid. Meer data volgen!

Reserveren
>> 3 mei 2019

20 april 2019

VRAKVRAU

Theatergroep STeReo

‘Sta je dan met je goeie gedrag.’
Twee vrouwen zijn gestrand op onverwacht terrein. Hun kleurgebruik verschilt en ze zijn geen partners in
crime. Toch nodigt een zwijgend publiek ze uit om de balans van hun liefdesleven op te maken. Toeval of
keuze? Patroon of impuls? Veiligheid of vrijheid?
‘Waarom neem ik het heft niet in eigen handen?’

De voorstelling bestaat uit twee monologen:
• Een bloemlezing uit het leven en werk van Anne van de Wetering (Sander Janssens, 2012)
• Verzet in Vredestijd (Jibbe Willems, 2010)
Spelers: Cora Kreft en Shamal Binnendijk
Regie: Jeroen Smit

Reserveren via hoenu.nl

11 t/m 14 april 2019

EEN DODELIJKE TWEELING

Internos

Ella en haar man Bram hebben het goed voor elkaar. Maar gedreven door hebberigheid bedenkt Ella een plan om nog meer te krijgen. Haar tweelingzus Myra is onderdeel van het plan, al weet zij niet welke rol zij speelt in het geheel. Zal het Ella lukken haar plan uit te voeren en de politie om de tuin te leiden?

Reserveren via hoenu.nl

8 februari 2019

ANS EN WILMA, GESTRAND / HEB IK WEER! (DUBBELVOORSTELLING)

Theatergroep Plankgas

2 en 3 februari 2019

COMFORTABEL (REPRISE)

Thuistoneel

Op 2 en 3 februari 2019 zal in Theater De Kunsthut Den Haag ons programma “Comfortabel” worden vertoond.
Het betreft hier een muzikale en theatrale reis door ons leven (dit is een reprise van ons optreden van 7 tot en met 10 juni 2018).

Meer informatie over onze reprise treft u aan op www.thuistoneel.nl.
U kunt (delen van) deze voorstelling ook in uw huiskamer krijgen.

Reserveren kan via www.hoenu.nl.

22 t/m 25 november en
29 november t/m 1 december 2018

DJOOK

Theatergroep Wats

Djook is een al-rond theater belevenis, waar acteurs hun talenten uitstallen, de teksten ronduit voor herhaling vatbaar zijn en gelijkwaardigheid duidelijk de spijker op z’n kop slaat. Niemand is wie hij lijkt, identiteitsstoornissen zijn niet van de lucht, valse noten worden gewoon gehaald en het publiek zal ervan lusten. Kortom, thuis blijven is zonde!

15 t/m 18 november 2018

MOOI WEER VANDAAG

Toneelgroep Venster

Riemen vast! Dit stuk heeft geen verhaal, geen opbouw, geen catharsis, geen epiloog en van karakterontwikkeling is helemaal geen sprake. De acteurs spelen van zin naar zin, van dialoog naar dialoog en dat alles vormt samen een beeld. Alles is suggestie.

Jullie maken kennis met 5 mensen die wanhopig proberen te overleven. Arnold draagt een geheim mee dat hij telkens wil prijsgeven, maar hij deinst ervoor terug. Elk woord kan teveel zijn. Max verschuilt zich achter een praatziek web van leugens. De vrouwen zijn sloerie-achtig en openhartig. Voor hen is niets heilig. Zij willen de waarheid over de mannen weten. En zo onthullen zij de eenzame schijnwereld waarin zij gedoemd zijn te leven. En Fred? Wat beweegt Fred? Hoe verhoudt hij zich tot de anderen?

Dat zie je in de Kunsthut. Daar zit je droog. Buienradar checken is niet nodig, laat je paraplu maar thuis. Altijd Mooi Weer Vandaag.

1 t/m 4 november en 8 t/m 10 november 2018

APOCALYPSO

Toneelvereniging ODIA

Apocalypso speelt zich af in het armageddon van de straat. De dag des oordeels nadert en junkies, hoeren, pooiers en paupers staan erbij en kijken ernaar.

De hoop op redding ligt op de schouders van Jesse, de hoerenzoon, die na een open sollicitatie voor de vacature van verlosser tot zijn verbazing wordt aangenomen. Maar hoe verlos je de mensheid als niemand je vergiffenis lust?

19 t/m 21 en 26 t/m 28 oktober 2018

GODMOTHER

’t Kofschip

Twee Italiaanse families die in drugs handelen gaan samenwerken.

Tenminste, dat is de bedoeling. Maar”echte” liefde steekt daar een stokje voor.

Een verhaal over macht en verborgen agenda’s.

11 t/m 13 oktober 2018

DOEK

Toneellab

Niemand wil meer met Richard werken. Hij drinkt, is narcistisch, megalomaan en strontvervelend. Als bij de repetities van een nieuwe voorstelling de zoveelste actrice huilend wegloopt, blijft er maar één actrice over die de vrouwenrol zou kunnen spelen. Richards oude liefde Lies, met wie hij dit stuk al speelde toen zij samen afstudeerden.

Cast: Ron Strijaards en Jeanet Schurman-Vredeveld

Regie: Pierre van Oosten

4 t/m 6 oktober 2018

NEOPTOLEMOS

De Kraamkamer

De enige manier om te leven is andere mensen te vertrouwen.

Weet dat Neoptolemos en Andromache eens gezworen vijanden waren. Dat Neoptolemos Griek is en Andromache Trojaanse. Dat Andromache, die prinses, vrouw en moeder was, nu zijn slavin is. Dat Neoptolemos zijn vader aan de oorlog verloor, zijn vrienden; Andromache haar man, haar familie, haar stad, maar vooral haar kind. Dat Neoptolemos door wil, een frisse, jonge heerser wil zijn, zijn nieuwe koninkrijk gelukkig wil maken, en vooral de oorlog wil vergeten. Maar kan dat?

Je bent geen vrouw meer. Je bent geen mens meer. Dat je niets meer hebt is je te vergeven, maar dat je niets meer bent is onvergefelijk.

Koos Terpstra geeft met Neoptolemos zijn kijk op de nasleep van de Trojaanse oorlog, maar het zou iedere willekeurige andere oorlog kunnen zijn. Want de vragen blijven gelijk: Wat is een vijand? Hoe ga je door? Hoe zet je alle gruwelen opzij? Waarom zou je nog opkrabbelen, als je al die ellende hebt gezien? Hoe win je van de wraak?

De Kraamkamer zoekt in Neoptolemos naar de antwoorden.

27 t/m 30 september 2018

PINOKKIO

TG Tantes

Een ontroerend mooi sprookje

in een eigentijdse muzikale vertelling over hoe je een echt mens wordt. Tijdens deze humoristische reis van Pinokkio die begint met zijn vader Gepetto, komt hij een Krekel tegen, speelt hij in een poppenkast met Jan Klaasen en Katrijn, maakt hij kennis met Vos, Kat, Merel en de Blauwe Fee, wordt hij berecht door een Ouwe Aaprechter en dat is nog maar een gedeelte van alle avonturen die in deze voorstelling zitten. Laat je verwelkomen door de Spreekstalmeester en avontuur mee met Pinokkio door TG Tantes in een bewerking van Ko van den Bosch

Cast: Ilse Groenewegen, Fleury Roos, Ronald Buitenhek, Dennis van der Lubbe, Yvonne van Schendel, Caspar Delibes, Jeanet Schurman-Vredeveld, Gaby Weekhout

Regie: Serge Bosman

15 en 16 juni 2018

KIJK LIEFDE

Michiel Mulder

Auteur: Michiel Mulder
Regie: Serge Bosman

Kijk liefde, een voorstelling over God, de Dood en de Liefde.
Kijk Liefde is mijn persoonlijke verhaal over lotgenotenclubjes, een stofbaal, de meeste media, over opgetild worden, rouw en “Ik ben stiekem wel benieuwd!”

U ook?!

7 t/m 10 juni 2018

COMFORTABEL

WOK Collectief

Een muzikale en theatrale reis door ons heelal.

Het leven op aarde is wat gecompliceerd aan het worden en wij gaan samen met u een nieuwe kolonie stichten op Mars.
Wij gaan op reis. Gaat u ook mee?

Tekst: Arianne Luik-Knoester & Patrick Wolthuis
Cast: Arianne Luik-Knoester & Patrick Wolthuis
Vormgeving: Joeri van Veenendaal

31 mei t/m 3 juni 2018

TAKING STEPS

Toneelvereniging Venster

Cast

Patty de Braal, Kim de Graaf, Hans Peter Ligthart, Alex ’t Lam, John Roos en Ronald Tellekamp

24 t/m 27 mei 2018

GEVAARLIJKE VROUWEN

Toneelvereniging Durf

14 april 2018

HUTKUNSTJE III

5 t/m 8 april 2018

LADY OF THE LAKE

Theatergroep Wats

23 t/m 25 maart 2018

THE STATE OF MARY

Homeros Theater

BASED ON SCHILLER’S MARIA STUART

directed by Arne Sybren Postma
developed by Herman Duchenne

Two iconic queens in a bloody power struggle have to deal with the interest of their people, their faiths and the men that surround them. Mary’s asylum puts Elisabeth in a state of defence. Politics, fear & death in a historic mixer. In English.

27 t/m 30 april 2017

Zakenbloed

ADODVS

 

Benoit B.V. nodigt u uit om aanwezig te zijn bij het belangrijkste evenement in de geschiedenis van de Benoit-dynastie. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij samen met u aan een nieuwe toekomst kunnen bouwen.

Toch? Of…is dat eigenlijk wel zo? Wat ís uw rol eigenlijk? Sterker nog, wat gaat u dat eigenlijk aan? Zakenbloed stroomt van ouder naar kind, wordt gezegd. Een overtuiging die niet door iederéén gedeeld wordt.

Hoe dan ook, we komen er wel uit. Waarschijnlijk.

Spelers: Dorien Bennink, Foske Meerloo, Edith Swinkels, Axel Spiessens
Regie: Gaby Weekhout
Productie en regieassistent: Greet van Buytene
Auteur: Malte Huthoff

20 t/m 22 april 2017

De Collectie

Toneelgroep Venster

Auteur: Harold Pinter
Regie: Remco Lodeweges
Toegang 12,50 (Ooievaarspas 6,25)
Cast: Loes Bleijenga, Nathaliëtte Blok, Patty de Braal en John Roos.
Gratis drankje na afloop voorstelling. Pinnen in theater is niet mogelijk

16 en 18 maart 2017

Alternatieve feiten

Zwik

De winnaar van de televisiering 2018 is nu eindelijk terug in het theater. Zwik speelt voor het grootste aantal toeschouwers ooit. De vijf mannen van Zwik zitten nu al 15 jaar bijna in het vak. Van deze worsteling hebben zij opnieuw een avondopvullende voostelling gemaakt. Met Alternatieve feiten stijgen ze boven elkaar uit. Wordt nepcabaret dit jaar trending? Of hangt ons een Zwixit boven het hoofd? De (betalende) toeschouwer beslist!

Bij het maken van deze productie zijn geen kleine huisdieren nodeloos om het leven gebracht.

Zwik bestaat uit Coen van der Geest, Klaas Koffeman, Jeroen Meijerink, Edwin Nas
en Erik Timmers. Regie: Serge Bosman.

‘Alternatieve Feiten’ speelt in theater ‘Imperium’, Oude Vest 33e, Leiden en theater ‘De Kunsthut’, Binckhorstlaan 135, Den Haag.

1 maart 2017

De Nietsmasjiene

Kaboem

Professor Pruts is uitvinder. Helaas doen geen van zijn uitvindingen het. Maar dan heeft hij het! Eureka! De Nietsmasjien. De machine die niets doet.

Het ziet er wel heel interessant uit. Er beweegt, knippert en bliept van alles. Maar wat doet het nu eigenlijk, vraagt ook het uitvindersbureau zich af… Juist: Helemaal Niets!

Als Professor Pruts geen subsidie meer krijgt van het uitvindersbureau moet hij zelf langs de deuren om zijn Nietsmasjien te verkopen. Eindelijk doet er iemand open… mevrouw Drukjes. Maar zij heeft het veel te druk! Dat komt goed uit, dan is dit de masjien voor u! Want als er iets is wat mevrouw Drukjes niet kan, dan is het nietsdoen… en daar heeft ze nu een masjien voor!

De NietsMasjien, de masjiene die niets doet.  Is dat even een geruststelling!

3 t/m 5 februari 2016

Cold Blood Tragedy

Toneelgroep LOS

Wil je met jouw voorstelling ook spelen in de Kunsthut?

2018 © Theater De Kunsthut